Obec Vranovice > Archív aktualit > Archiv 2020 > Obec ocenila mimořádné zásluhy

Obec ocenila mimořádné zásluhy

Obec ocenila mimořádné zásluhy

Již 7. ročník slavnostního předávání Motivační dotace se uskutečnil v pondělí 14. září v podvečerních hodinách na Obecním úřadě ve Vranovicích. Ocenění si v letošním roce odnesla Aneta Zugarová, loňská absolventka základní školy ve Vranovicích, která se zasloužila o  šíření dobrého jména Vranovic tím, že se úspěšně účastnila řady literárních  soutěžích na celostátní úrovni a sklízela úspěchy nejen ve své věkové kategorii, ale i v kategoriích středoškoláků. Druhým oceněným se stal pan  Jaroslav Mazuch za mnoholeté působení a rozvoji skautingu ve Vranovicích a celoživotní práci s vranovickou mládeží. Oba kromě pamětních listů obdrželi i věcný dar.

Rada obce rozhodla v letošním roce i o mimořádném ocenění jedenácti občanek Vranovic, které se na jaře letošního roku, zasloužily o pomoc obci a jejím obyvatelům z řad seniorů, zdravotníků, pracovníků ve službách a dalších potřebných občanů při zabezpečení ochranných pomůcek. Dohromady tyto ženy  ušily více než 200 roušek a pomohly obyvatelům Vranovic překlenout akutní nedostatek těchto zdravotnických prostředků. Z rukou starosty Jana Helikara a místostarosty Drahomíra Dofka převzaly Pamětní listy.

„Chceme nejen ocenit, ale i ukázat, že mezi námi žijí lidé, kterým není lhostejné jejich okolí a zároveň motivovat mládež v rozvoji a zájmu o jejich okolí,“ doplnil starosta Jan Helikar.

Motivační dotace je podpora občanů Vranovic za vykonání mimořádných zásluh či šíření dobrého povědomí obce. Nominaci na udělení dotace posílají obyvatelé, konečný výběr je na členech rady.

-kva-

Jaroslav Mazuch a Aneta Zugarová
Jaroslav Mazuch a Aneta Zugarová
Oceněné ženy
Motivační dotace 2020
Motivační dotace 2020
Motivační dotace 2020
Motivační dotace 2020